Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Nieuws

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april!

De volgende editie van de NVM Open Huizen Dag vind plaats op zaterdag 6 april.

Sint Valentijn

Wat heeft de katholieke heilige Sint Valentijn te maken met de hartjes en cupido’s van Valentijnsdag? Het lijkt een groot mysterieus historisch raadsel. Wie was Sint Valentijn? 

Valentijnsdag was niet altijd het commerciële feest van tegenwoordig. Al sinds de 5e eeuw wordt 14 februari de naamdag van Sint Valentijn gevierden en Valentinus van Rome herdacht.

Starter krijgt korting via Nationaal Koopstartfonds

Starters op de woningmarkt moeten binnenkort een beroep kunnen doen op het Nationaal Koopstartfonds. Ze kunnen een maximale korting van €50.000 krijgen op de aankoop van een nieuwbouwwoning.

De regeling moet het voor starters iets makkelijker maken om aan een woning te komen. Het gaat om een lening: het geld dat starters ontvangen van het koopstartfonds, betalen ze weer terug als ze de woning verkopen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) wil graag dat het fonds nog dit jaar van start gaat, maar wanneer precies is nog onbekend.

De NHG grens gaat omhoog vanaf januari 2024!

De NHG-grens voor hypotheekleningen wordt per 1 januari 2024 verhoogd naar €435.000. Deze verhoging maakt het voor meer mensen mogelijk om een woning te financieren met de bescherming van NHG. NHG biedt een vangnet als woningeigenaren te maken krijgen met financiële problemen, gedwongen verkoop of restschulden.  

NVM Aankoopmakelaar

Als er iets in beweging is, dan is het de woningmarkt wel. In 2022 was het woningaanbod ongekend klein en de hypotheekrente historisch laag. In 2023 zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Een fors gestegen hypotheekrente; duurzame woningen met een goed energielabel die hoger worden gewaardeerd; prijzen die in de lift zitten; meer overbiedingen op woningen. Hoe vind jij met succes een huis?

Huizenprijzen zijn voor tweede kwartaal op rij gestegen

Huizenprijzen zijn voor tweede kwartaal op rij gestegen

Na een periode van dalende huizenprijzen zijn nu voor het tweede kwartaal op rij de huizenprijzen weer gestegen. In het derde kwartaal van dit jaar waren de prijzen van bestaande woningen 1,7 procent hoger dan in het tweede kwartaal, zegt makelaarsvereniging NVM.

NVM Open Huizen Dag van 30 september 2023 

Tijdens de NVM Open Huizen Dag van 30 september 2023 kunt u vrijblijvend alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. De deelnemende huizen vindt u op Funda. Bij het bezoek aan het huis is de eigenaar van het huis aanwezig zodat u zelf naar de ervaringen van de bewoner kunt vragen.

Woningmarkt veert op!

De koopwoningmarkt veert op. Zowel in de bestaande koopmarkt als de nieuwbouwmarkt zit weer duidelijk beweging. Dat blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers en analyse van NVM-dochter brainbay over het tweede kwartaal van 2023. 

Nieuwste woningen

Groenteweg 98
2525 JX Den Haag
€ 275.000 k.k.
101m² Balkon 4 kamers
Onder bod
Blois van Treslongstraat 73
2581 VX Den Haag
€ 435.000 k.k.
95m² Balkon 4 kamers