Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Nieuws

Woningmarkt in het hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, NSC en BBB

Woningmarkt topprioriteit

NVM is verheugd dat de aanpak van het woningtekort een topprioriteit is voor het nieuwe kabinet. Het akkoord benadrukt dit met een minister die regie voert op wonen en ruimtelijke ordening. Het hoofdlijnenakkoord biedt de bouwstenen om letterlijk te bouwen aan een beter Nederland, waarin (woon)plek is voor iedereen. Belangrijk is wél dat de markt goed betrokken wordt bij de uitwerking. 

Sweelinckplein Den Haag

De bomen aan het Sweelinckplein in de wijk Duinoord staan weer in bloei. Het is mooi wonen in Den Haag. #Sweelinckplein #Duinoord #Japansekers #beschermdstadsgezicht #denhaag

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april!

De volgende editie van de NVM Open Huizen Dag vind plaats op zaterdag 6 april.

Sint Valentijn

Wat heeft de katholieke heilige Sint Valentijn te maken met de hartjes en cupido’s van Valentijnsdag? Het lijkt een groot mysterieus historisch raadsel. Wie was Sint Valentijn? 

Valentijnsdag was niet altijd het commerciële feest van tegenwoordig. Al sinds de 5e eeuw wordt 14 februari de naamdag van Sint Valentijn gevierden en Valentinus van Rome herdacht.

Starter krijgt korting via Nationaal Koopstartfonds

Starters op de woningmarkt moeten binnenkort een beroep kunnen doen op het Nationaal Koopstartfonds. Ze kunnen een maximale korting van €50.000 krijgen op de aankoop van een nieuwbouwwoning.

De regeling moet het voor starters iets makkelijker maken om aan een woning te komen. Het gaat om een lening: het geld dat starters ontvangen van het koopstartfonds, betalen ze weer terug als ze de woning verkopen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) wil graag dat het fonds nog dit jaar van start gaat, maar wanneer precies is nog onbekend.

De NHG grens gaat omhoog vanaf januari 2024!

De NHG-grens voor hypotheekleningen wordt per 1 januari 2024 verhoogd naar €435.000. Deze verhoging maakt het voor meer mensen mogelijk om een woning te financieren met de bescherming van NHG. NHG biedt een vangnet als woningeigenaren te maken krijgen met financiële problemen, gedwongen verkoop of restschulden.  

NVM Aankoopmakelaar

Als er iets in beweging is, dan is het de woningmarkt wel. In 2022 was het woningaanbod ongekend klein en de hypotheekrente historisch laag. In 2023 zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Een fors gestegen hypotheekrente; duurzame woningen met een goed energielabel die hoger worden gewaardeerd; prijzen die in de lift zitten; meer overbiedingen op woningen. Hoe vind jij met succes een huis?

Huizenprijzen zijn voor tweede kwartaal op rij gestegen

Huizenprijzen zijn voor tweede kwartaal op rij gestegen

Na een periode van dalende huizenprijzen zijn nu voor het tweede kwartaal op rij de huizenprijzen weer gestegen. In het derde kwartaal van dit jaar waren de prijzen van bestaande woningen 1,7 procent hoger dan in het tweede kwartaal, zegt makelaarsvereniging NVM.

Nieuwste woningen

Westduinweg 70 A
2583 EK Den Haag
€ 295.000 k.k.
70m² Balkon 4 kamers
Van Egmondstraat 91
2581 XJ Den Haag
€ 399.000 k.k.
95m² Tuin 5 kamers