Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Zomerzoektocht op Funda is populair.

De huizenjacht gaat in de zomermaanden gewoon door.

Op veel plaatsen is het rustig in de maanden juli en augustus. Meer dan genoeg zitplaatsen in de trein, geen rijen in de supermarkt en minder vaak in de file naar kantoor. Zo niet op funda: daar is het ook in de zomermaanden hartstikke druk. Waar we in de overige maanden gemiddeld 11,6 miljoen gebruikers zien, zijn dat er in de maanden juli en augustus nog steeds zo’n 11,2 miljoen. Kortom, ook in deze ‘komkommertijd’ is het dus erg aantrekkelijk voor makelaars om een object op Funda te zetten. 

Doordat het overal rustiger is in de zomer, leeft onder verkopers nog weleens de gedachte dat het niet slim is om je huis in de zomer te koop te zetten. Wellicht wordt het dan wel niet voldoende bekeken? Als iedereen op vakantie is, let men dan wel op nieuw huizenaanbod? Bij Funda zijn we daar niet bang voor. Het aantal gebruikers is eigenlijk altijd enorm. Zelfs in de drukke decembermaand en zoals nu in de zomer.

11,2 miljoen gebruikers in de zomer.

Uit onze data blijkt dat het ook in de zomermaanden loont om je huis op Funda te zetten. Er zijn immers maar een fractie minder gebruikers per maand dan normaal (11,2 miljoen in plaats van 11,6 miljoen), waarbij een ‘gebruiker’ een los traceerbare bezoeker van Funda is. Bijvoorbeeld: iemand die met zijn computer naar de website van Funda gaat, en daarna nog een keer met zijn mobiel via de app een huis zoekt, telt als twee gebruikers. Iemand die twee of meer keer met zijn tablet de app gebruikt, telt als één gebruiker.

In augustus neemt men de tijd.

Niet alleen het aantal gebruikers blijft in de zomer op peil, men neemt ook de tijd. Zeker in augustus lijken bezoekers van Funda het vakantieritme te volgen. In die maand zijn er namelijk meer sessies per gebruiker dan gemiddeld in de maanden april tot en met juli. Een sessie duurt gemiddeld ook wat langer. De term ‘sessie’ staat hier voor één bezoek, van het binnenkomen tot verlaten van Funda. Dat kan zowel in de app als op de website zijn.

Lekker ontspannen vanuit het buitenland.

Natuurlijk zijn er in de zomer wel wat verschillen te zien in de manier waarop gebruikers naar Funda gaan en hoe ze Funda gebruiken. Zo komt in een normale maand ongeveer 7 tot 8% van de gebruikers vanuit het buitenland op Funda. In de zomermaanden zien we dat percentage stijgen naar 10% in augustus. De huizenzoektocht kan dus ook op vakantie gewoon doorgaan.

De drukste zomerdag in 2018.

Vorig jaar was de drukste zomerdag bij Funda 29 augustus. Toen bezochten bijna 1,1 miljoen gebruikers Funda. Zou dat dit jaar weer het geval zijn?

bron: Funda

 

Nieuwste woningen

Elisabeth Brugsmaweg 1 703
2555 SC Den Haag
€ 200.000 k.k.
39m² 129m³ 2 kamers
Hasebroekstraat 6
2321 XL Leiden
€ 499.000 k.k.
98m² 353m³ 5 kamers