Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

VvE’s en particulieren met een nieuwbouwwoning kunnen Energiebespaarlening aanvragen

VvE’s en particulieren met een nieuwbouwwoning kunnen Energiebespaarlening aanvragenHet Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) groeit naar 600 miljoen euro en ontwikkelt nieuwe financieringsproducten, dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het is nu voor VvE’s mogelijk om een lening met een langere looptijd af te sluiten. Daarnaast kunnen particulieren vanaf nu ook een Energiebespaarlening aanvragen voor het alsnog aardgasvrij maken van een nieuwbouwwoning.

Per 21 januari van dit jaar kunnen VvE’s die vergaande verduurzamingsmaatregelen nemen een lening met een looptijd van 30 jaar afsluiten. Dit is een aanvulling op de huidige lening met een looptijd van 10 en 15 jaar. De aflossing wordt gespreid over een langere periode, waardoor de maandlasten dalen. Dat maakt grotere investeringen voor VvE’s aantrekkelijker.

De Energiebespaarlening komt ook beschikbaar voor het aardgasvrij maken van nog niet opgeleverde woningen. Het gaat om nieuwbouwwoningen die met een gasaansluiting waren ontworpen en gekocht, maar die de koper alsnog aardgasvrij wil laten opleveren. Particulieren die voor 1 september 2018 een nog te bouwen nieuwbouwwoning hebben gekocht, kunnen de kosten van de maatregelen financieren met een Energiebespaarlening.

Bron: NVM. een persbericht van het ministerie van BZK

Nieuwste woningen

Zeilstraat 60
2586 RE Den Haag
€ 375.000 k.k.
71m² 276m³ 3 kamers
Marcelisstraat 113
2586 RT Den Haag
€ 199.000 k.k.
43m² 174m³ 2 kamers