Vier Haagse wijken in top 40 duurste van Nederland

Dat de huizenprijzen in Den Haag snel stijgen blijkt nu ook uit de top 40 van duurste Nederlandse woonwijken. Met vier wijken in de top 40 is de stad opvallend goed vertegenwoordigd.

Dat Wassenaar in lijstjes met dure woonwijken steevast in de hoogste regionen is te vinden, mag geen verrassing zijn. Maar dat Den Haag inmiddels met vier wijken in de landelijke top 40 prijkt, mag verrassend worden genoemd. Zij het wel met de kanttekening dat er voor Amsterdam een aparte lijst is opgesteld; de hoofdstad is qua prijsstelling nu eenmaal van de buitencategorie.

Vogelwijk

De hoogste notering is een dertiende plaats voor de Vogelwijk, waar een woning per vierkante meter ruim 4.000 euro kost. Verder staan Archipelbuurt (19), Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes (20) en Ockenburgh (38) in de lijst. Deze wijken moeten in de regio alleen nog de buurt Buitenwijken in Wassenaar (3) voor laten gaan. Dat blijkt uit ‘Dossier Huizenprijzen’, van het weekblad Elsevier.

Opvallend: het poepsjieke Statenkwartier ontbreekt in de top 40. Jan Hillenaar, directeur van Joost van Vliet Makelaars, is echter niet verbaasd. Hij wijst erop dat de ranglijst is vastgesteld aan de hand van de prijs per vierkante meter woongenot. ,,Vergeleken met bijvoorbeeld de Vogelwijk zijn de woningen gemiddeld kleiner dan in het Statenkwartier, waar kasten van huizen staan. En hoe kleiner het woonoppervlakte, hoe hoger de prijs per vierkante meter.’’

Bron: Algemeen Dagblad

Nieuwste woningen

Van Wesenbekestraat 50
2581 TV Den Haag
€ 300.000 k.k.
93m² 355m³ 4 kamers
Verkocht onder voorbehoud
Pluvierstraat 326
2583 KE Den Haag
€ 162.500 k.k.
58m² 185m³ 4 kamers