Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Stijging aanwezigheid definitief energielabel

80 procent van de woningen wordt op dit moment getransporteerd met een definitief energielabel. Deze stijging blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze cijfers tonen echter ook dat bij ongeveer 20% van de woningverkopen het definitieve label niet aanwezig is. Door uw opdrachtgever een volledige verkoopbrochure met ondertekende overzichtspagina aan te bieden behoedt u deze voor een boete en gaat de aanvraag van een energielabel nauwkeuriger, sneller en doeltreffender.

Verkoopbrochure als bewijsmateriaal
Om te fungeren als bewijsmateriaal moet in de verkoopbrochure een overzichtspagina worden opgenomen. Deze pagina moet worden opgesteld én ondertekend door een aangesloten NVM makelaar. Daarnaast staat de betreffende woning duidelijk op de overzichtspagina vermeld met de geconstateerde duurzaamheidskenmerken.

U hoeft dus alleen de controleerbare kenmerken in te vullen en het document te ondertekenen. De opdrachtgever kan deze dan uploaden in de webtool van RVO, zodat de informatie beoordeeld wordt, door de keuring komt en het energielabel definitief is.

Boete voorkomen
De verkopers van woningen riskeren een boete die kan oplopen tot € 405. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de afgelopen maanden begonnen met de daadwerkelijk handhaving en schrijft de verkopers aan, bij wie op de transactiedatum geen geldig energielabel aanwezig was. Voorkom dus teleurstelling bij uw opdrachtgever door een volledige verkoopbrochure met ondertekende overzichtspagina aan te bieden.

Bron: NVM 

Nieuwste woningen

Elisabeth Brugsmaweg 1 703
2555 SC Den Haag
€ 200.000 k.k.
39m² 129m³ 2 kamers
Hasebroekstraat 6
2321 XL Leiden
€ 499.000 k.k.
98m² 353m³ 5 kamers