Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Eén op tien komt in de problemen bij aflossingsvrije hypotheek

Eén op tien komt in de problemen bij aflossing   

Voor ongeveer 200.000 van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen de maandlasten onbetaalbaar te worden als het inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 

Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) maandag op basis van een eerste analyse van de VEH-hypotheekscan die inmiddels 56.000 keer is ingevuld.

De scan werd op 1 oktober geïntroduceerd. Dit gebeurde tegelijk met de campagne van banken om mensen met een aflossingsvrije hypotheek te wijzen op de risico's.

Het hypotheekbedrag kan een probleem worden als het toekomstig pensioen lager is dan het huidige inkomen. Daarbij kan de hypotheekrente hoger zijn en het voordeel van renteaftrek vervallen.

Huiseigenaren die hun hypotheek na dertig jaar willen verlengen, komen dan niet door de leentoets bij de bank. Mogelijk moeten zij dan hun huis gedwongen verkopen.

Bron: NU.NL

Foto: Pixabay

Nieuwste woningen

Wieringsestraat 240
2583 VG Den Haag
€ 650.000 k.k.
135m² 485m³ 5 kamers
Stoeplaan 11 F37
2243 CW Wassenaar
€ 495.000 k.k.
124m² 397m³ 4 kamers