Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Sint Valentijn

Wat heeft de katholieke heilige Sint Valentijn te maken met de hartjes en cupido’s van Valentijnsdag? Het lijkt een groot mysterieus historisch raadsel. Wie was Sint Valentijn? 

Valentijnsdag was niet altijd het commerciële feest van tegenwoordig. Al sinds de 5e eeuw wordt 14 februari de naamdag van Sint Valentijn gevierd  en Valentinus van Rome herdacht.

Wie was Valentinus van Rome?

Valentinus van Rome leefde in de 3e eeuw na Christus. In deze tijd was het Christelijk geloof nog strafbaar in het Romeinse rijk, maar toch sloot Sint Valentinus regelmatig huwelijken. Valentijn vond zijn geloof zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en trouwde daarom een soldaat met een christen. Hij werd hiervoor gearresteerd en probeerde tijdens het proces keizer Claudius te bekeren. De keizer zwichtte hiervoor niet en liet Sint Valentinus onthoofden.

Bron: Kunst Vensters

Foto: Pixabay

New listings

Westduinweg 70 A
2583 EK Den Haag
€ 295.000 k.k.
70m² 223m³ 4 rooms
Van Egmondstraat 91
2581 XJ Den Haag
€ 399.000 k.k.
95m² 342m³ 5 rooms