Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Huizenkopers zien het zonniger in.

Huizenkopers zien het zonniger in. 

Ook Funda merkt dat de huizenmarkt in beweging begint te komen. Kopers zien het minder somber in en de toeloop op makelaars neemt toe, meldt de huizensite. Kopers vinden het nog steeds geen geweldig moment om toe te slaan, maar wel een stuk beter dan eerder. Het vertrouwen onder kopers dat het nu een goed moment is om te kopen, steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2021. 

Dat blijkt uit onderzoek van Funda naar de stemming onder kopers en verkopers in de eerste drie maanden van dit jaar. Vorige week meldde makelaarsvereniging NVM dat de huizenprijzen het afgelopen kwartaal ruim 2% zijn gedaald, nadat het lange tijd alleen omhoog leek te kunnen.

Funda houdt de stemming onder huizenzoekers en verkopers bij in een index. Het vertrouwen onder kopers steeg naar 78 punten. Dat komt van een dieptepunt van 71 punten vorig jaar. In het derde kwartaal van 2020 stond de index nog op 97 punten.

Makelaars

Ondertussen neemt de concurrentie onder kopers in het eerste kwartaal flink toe in vergelijking met eind 2021. Op Funda steeg per beschikbare woning zowel het aantal contactaanvragen met makelaars (+25%) als het aantal bezichtigingsaanvragen (+31%).De Funda Index is gebaseerd op gedragsanalyse en maandelijks onderzoek onder de bezoekers van het huizenplatform. De index toont verschuivingen in het vertrouwen, de actuele koop- en verkoopintentie en het consumentengedrag.

Bron: De Telegraaf

Foto: Pixabay

New listings

Westduinweg 70 A
2583 EK Den Haag
€ 295.000 k.k.
70m² 223m³ 4 rooms
Van Egmondstraat 91
2581 XJ Den Haag
€ 399.000 k.k.
95m² 342m³ 5 rooms