Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Eén op tien komt in de problemen bij aflossingsvrije hypotheek

Eén op tien komt in de problemen bij aflossing   

Voor ongeveer 200.000 van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen de maandlasten onbetaalbaar te worden als het inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 

Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) maandag op basis van een eerste analyse van de VEH-hypotheekscan die inmiddels 56.000 keer is ingevuld.

De scan werd op 1 oktober geïntroduceerd. Dit gebeurde tegelijk met de campagne van banken om mensen met een aflossingsvrije hypotheek te wijzen op de risico's.

Het hypotheekbedrag kan een probleem worden als het toekomstig pensioen lager is dan het huidige inkomen. Daarbij kan de hypotheekrente hoger zijn en het voordeel van renteaftrek vervallen.

Huiseigenaren die hun hypotheek na dertig jaar willen verlengen, komen dan niet door de leentoets bij de bank. Mogelijk moeten zij dan hun huis gedwongen verkopen.

Bron: NU.NL

Foto: Pixabay

New listings

Westduinweg 70 A
2583 EK Den Haag
€ 295.000 k.k.
70m² 223m³ 4 rooms
Van Egmondstraat 91
2581 XJ Den Haag
€ 399.000 k.k.
95m² 342m³ 5 rooms