Robertvanderzwan.nl gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Energielabel voor woningen

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Vraag dan een energielabel aan.

In enkele eenvoudige stappen kunt u op deze website achterhalen wat het energielabel van uw woning is. Om u op weg te helpen is op basis van openbare gegevens alvast een voorlopig energielabel vastgesteld. Deze gegevens kunt u eenvoudig zelf aanvullen en zo uw definitieve energielabel vaststellen.

Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren, of als een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. De registratie van uw energielabel kost enkele tientallen euro’s. Als de woning meerdere eigenaren heeft moet de hoofdeigenaar via DigiD inloggen. De hoofdeigenaar is de eigenaar met het grootste aandeel, en bij gelijke verdeling de oudste persoon.

Wilt u een uitgebreid energieadvies op maat voor uw woning? Vraag hier meteen een maatwerkadvies door een erkende adviseur aan. Zo krijgt u nog meer inzicht welke maatregelen energiebesparing opleveren en het comfort in uw woning verhogen. Ook krijgt u informatie over de kosten, de terugverdientijden en het rendement dat het u kan opleveren. Ga naar www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl

Direct mijn energielabel aanvragen

Inloggen met eHerkenning

Vragen of problemen?

Heeft u problemen met inloggen of het werken in de webapplicatie? Kijk dan voor nieuws eerst op 'Actuele vragen en storingen energielabel'.

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest u op het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. U krijgt het energielabel van een deskundige die u zelf kiest. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig.

Wat zijn de voordelen?

  • Het energielabel kan gunstig zijn voor uw uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs.
  • Een groen energielabel (A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
  • U leest in het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken.

Energie label

Ik heb al een energielabel, wat moet ik doen?

Is uw energielabel nog steeds geldig (10 jaar na de datum van afgifte)? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u uw huis in de tussentijd energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken.

Wat is een voorlopig energielabel?

Elk huis dat nog geen energielabel heeft, krijgt in januari en februari 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd. Het voorlopig energielabel is een inschatting op basis van de gegevens in het kadaster. Zodra u uw huis gaat verkopen of verhuren, moet u via deze website uw definitieve energielabel aanvragen.

Wat is een maatwerkadvies?

Het maatwerkadvies geeft u een nauwkeurig beeld van de energiebesparende maatregelen die u kunt treffen om uw woning te verbeteren. Voor een lagere energierekening, meer comfort in huis en een beter energielabel. Een maatwerkadvies wordt opgesteld door een adviseur van een gecertificeerd maatwerkadviesbureau. Op www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl vindt u een overzicht.

Wat zijn de voordelen?

  • De kosten en opbrengsten van uw energiebesparingsmaatregelen worden voor u of een eventuele koper inzichtelijk gemaakt.
  • De adviseur bezoekt uw woning en voorziet u van een deskundig en duurzaam advies.
  • Het maatwerkadvies laat u of de potentiële koper zien met hoe weinig energie uw woning op de lange termijn toe kan.

Meer weten?

Ga naar veelgestelde vragen.

Staat uw vraag daar niet bij? Of wilt u nog meer informatie? Neem dan contact op met de helpdesk Energielabel. Er zitten medewerkers voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hen bereiken via 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00-22.00 uur en in het weekend van 9.00-17.00 uur.

Heeft u geen DigiD of internet dan is er de mogelijkheid om het energielabel via een papieren route aan te vragen via de helpdesk Energielabel.

Informatie van de Rijksoverheid over het energiebeleid

Helpdesk Energielabel

Er zitten medewerkers voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hen bereiken via 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00-22.00 uur en in het weekend van 9.00-17.00 uur.

Nieuwste woningen

Columbusstraat 221
2561 AJ Den Haag
€ 589.000 k.k.
139m² 570m³ 5 kamers
Londensingel 42
2548 VM Den Haag
€ 515.000 k.k.
132m² 483m³ 5 kamers